+31 (0)6 1328 5298 | info(at)select4jobs.nl

Voor Bedrijven & Organisaties

MyDrives, MyHabits & MyMatch
Neem contact opDoe de Gratis Miniscan
Drives

De MyDrives totaalmethodiek

Wat is de MyDrives totaalmethodiek?

De MyDrives totaalmethodiek is een innovatieve methodiek om individuen en teams binnen organisaties te helpen hun ware drijfveren en gewoonten te ontdekken en te begrijpen. Deze methode maakt gebruik van psychologische inzichten en data-analyse om een diepgaand begrip te bieden van wat mensen drijft en hoe dit hun (werk-)gedrag beïnvloedt.

Door de kern-motivaties en gedragspatronen van teamleden te identificeren, stelt MyDrives & MyHabits organisaties in staat om werkomgevingen te creëren die niet alleen productiviteit en tevredenheid verhogen, maar ook de onderlinge samenwerking en teamdynamiek verbeteren (Team Excellence & High Performance).

Het MyDrives kleurenschema

 

Wat bieden MyDrives, MyHabits en MyMatch?

MyDrives, MyHabits, en MyMatch bieden een uitgebreide methodiek om het beste uit mensen en teams te halen, gericht op bedrijfsomgevingen en persoonlijke ontwikkeling. Deze aanpak is gebaseerd op het inzichtelijk maken van drijfveren, het ontwikkelen van individuen en teams, en het selecteren van de juiste mensen voor specifieke functies binnen een organisatie.

MyDrives richt zich op het geven van inzicht in de drijfveren van mensen. Door te begrijpen wat medewerkers motiveert, kunnen hun talenten optimaal worden ingezet, wat leidt tot betere prestaties op individueel en teamniveau. De methodiek maakt gebruik van een kleurentheorie om de verschillende drijfveren in kaart te brengen en te begrijpen hoe deze het gedrag en de prestaties beïnvloeden.

MyHabits gaat over het ontwikkelen van individuen en teams door het bieden van inzicht in persoonlijk gedrag en hoe dit kan worden aangepast en verbeterd. Het werkt met een 360° feedbackanalyse en een competentie- en talentenmatrix, gebaseerd op de zevenkleurentheorie van MyDrives. Deze aanpak helpt bij het identificeren van ontwikkelingspotentieel en het verbeteren van samenwerking binnen teams.

MyMatch is ontworpen om de juiste mensen te selecteren door te kijken naar de overeenkomst tussen de drijfveren en capaciteiten van sollicitanten en de eisen van de functie. Het maakt gebruik van 21 gedragstypen, gebaseerd op de kleurentheorie van MyDrives, om een objectief en duidelijk beeld te geven van het gewenste profiel voor een vacature. Dit helpt organisaties bij het maken van betere keuzes tijdens het selectieproces.

Deze geïntegreerde aanpak biedt organisaties een krachtige toolset voor het verbeteren van de prestaties door beter inzicht in en ontwikkeling van hun menselijk kapitaal. Het helpt bij het bouwen van effectievere teams, het verbeteren van individuele prestaties en het maken van geïnformeerde beslissingen bij het aannemen van nieuw personeel.

Bekijk hieronder de video over MyDrives

 

Wat zijn de voordelen van de MyDrives?

De MyDrives totaalmethodiek biedt een diepgaand inzicht in de drijfveren en gewoonten van individuen en teams, wat cruciaal is voor het verbeteren van de werkomgeving en het stimuleren van de algehele bedrijfsprestaties en helpt bij het objectief selecteren van de juiste kandidaat voor het team. Het is een waardevolle hulpbron is voor leidinggevenden en HR-professionals, die streven naar team excellence en high performance binnen hun organisaties.

Enkele voordelen van de MyDrives MyHabits methodiek zijn:

  1. Verbeterde samenwerking
  2. Persoonlijke ontwikkeling
  3. Team ontwikkeling
  4. Effectief leiderschap
  5. Conflictresolutie
  6. Objectieve en betere selectie van kandidaten
  7. Optimalisatie van teamprestaties

In essentie biedt de MyDrives MyHabits methodiek organisaties een krachtig instrument om de dynamiek en prestaties binnen teams te optimaliseren, terwijl het ook individuele werknemers ondersteunt in hun persoonlijke en professionele groei.

Meer weten?

Wil je MyDrives inzetten voor een individueel assessment, wil je meer weten over MyDrives methodiek voor Teams of heb je een andere vraag?

Neem dan vandaag nog contact met ons op. Je kunt Tijmen bellen of mailen via het nummer of mailadres linksboven aan de pagina. Je kunt ook een bericht sturen met het contactformulier hieronder.

Doe de gratis MyDrives miniscan

Tijmen Koelewijn

Certified MyDrives Consultant

Direct aan de slag

Stuur ons een bericht en wij nemen contact met je op.

1 + 3 =

Hieronder een selectie van geweldige bedrijven waarmee wij hebben samengewerkt. Werk ook met ons samen in de zoektocht naar TopTalent of in het helpen verbeteren van individuele en/of team prestaties.

Waarom voor ons kiezen?

Gecertificeerd

Tijmen Koelewijn is een gecertificeerd MyDrives Consultant. Dit betekent dat hij de MyDrives opleiding met succes heeft gevolgd en een licentie-overeenkomst heeft met de MyDrives organisatie, die gevestig is in Maastricht, voor het toepassen van de MyDrives methodiek en afnemen van assessments.

Ervaring

Tijmen heeft een jarenlange ervaring in recruitment en leiden van teams. Nu werkt hij als onafhankelijk Interim Recruitment Specialist, Recruitment Adviseur en helpt hij organisaties bij de werving (tactisch als strategisch) en bij het verbeteren van hun performance. De stap naar MyDrives Consultant is daardoor logisch gevolg.

Bewezen

De MyDrives totaalmethodiek heeft zich bewezen in de praktijk, waardoor het kan bouwen op de nodige referenties. Dagelijks werken mensen en teams enthousiast met de inzichten die ze met behulp van MyDrives en MyHabits hebben gekregen aan de ontwikkeling van zichzelf en van het team om tot betere prestaties te komen.


Wat zegt het MyDrives profiel over Tijmen?

Talenten van Tijmen

Tijmen Koelewijn heeft een persoonlijkheid die sterk gekenmerkt wordt door de kleuren rood, oranje en geel. De daadkrachtige rode drijfveer uit zich in duidelijkheid, besluitvaardigheid en een sterk doorzettingsvermogen. Dit wordt versterkt door de oranje drijfveer, die een ondernemende, ambitieuze en doelgerichte houding weerspiegelt. De gele drijfveer, die extra waarde krijgt door het hoge energie-percentage, toont Tijmen’s talent voor probleemoplossing, creativiteit en een sterke toekomstvisie. Deze combinatie maakt Tijmen tot een actiegerichte persoonlijkheid die snel kan schakelen, initiatief neemt en met innovatieve oplossingen komt. De blauwe drijfveer, hoewel minder prominent, draagt bij aan de efficiëntie en nauwkeurigheid in zijn werk.

Omgevingen die niet passen bij Tijmen

Tijmen Koelewijn heeft een duidelijke weerstand tegen traditionele, behoudende omgevingen, waar de paarse drijfveer overheerst. Deze weerstand uit zich in een ongemak bij het vasthouden aan oude patronen en tradities. Daarnaast heeft Tijmen moeite met autoritaire machtsculturen, waar de rode drijfveer dominant is. Deze omgevingen, waar besluiten op macht worden genomen, passen niet bij zijn persoonlijke stijl. Ook zweverige omgevingen, waar de turkooise drijfveer sterk aanwezig is, zijn niet zijn voorkeur. Hierin wordt te veel gefilosofeerd over abstracte onderwerpen. Tot slot, overlegculturen, waar de groene drijfveer domineert, zijn niet zijn favoriete plek. Urenlange vergaderingen en altijd maar consensus zoeken, passen niet bij zijn manier van werken.

Hoe kun je Tijmen het beste in zijn kracht zetten?

Om Tijmen optimaal te laten functioneren, is het belangrijk om de daadkrachtige rode, competitieve oranje en creatieve gele drijfveren te stimuleren. Geef Tijmen de ruimte om snel en doelgericht te werken, waarbij resultaten en prestaties worden gewaardeerd. De rode drijfveer komt tot uiting in een omgeving waarin snel beslissingen worden genomen en duidelijkheid heerst. De oranje drijfveer wordt gevoed door uitdagingen en competitie. Tijmen komt het beste tot zijn recht in een omgeving waar zijn kwaliteiten worden erkend en beloond. De gele drijfveer kan worden gestimuleerd door Tijmen de vrijheid te geven om complexe vraagstukken onafhankelijk te doorgronden en creatieve oplossingen te bedenken. De blauwe drijfveer, hoewel minder sterk aanwezig, kan worden ondersteund door enige structuur en regelmaat te bieden.

Effectieve communicatie met Tijmen

Tijmen Koelewijn is een persoon met een sterke voorkeur voor de kleuren rood, oranje en geel. Dit betekent dat een directe, resultaatgerichte benadering, gecombineerd met een focus op kansen en mogelijkheden, het beste werkt. Het is belangrijk om snel te reageren, duidelijk je mening te geven en te praten in termen van kansen en mogelijkheden. Daarnaast waardeert Tijmen het als er ruimte is voor creativiteit en innovatie. Stel vragen, denk mee en geef hem de vrijheid om met ideeën te komen.

Om negatieve communicatie met Tijmen te vermijden, is het belangrijk om rekening te houden met zijn weerstand tegen de kleuren paars, rood, turkoois en groen. Vermijd verwijzingen naar het verleden of een te behoudende houding, dit kan wantrouwen opwekken. Wees ook voorzichtig met een te autoritaire of directieve houding, dit kan als dwingerig worden ervaren. Vermijd tevens te zweverige of onbegrijpelijke communicatie, dit kan als onbegrijpelijk worden ervaren. Ten slotte, vermijd een te mensgerichte communicatie, dit kan als bemoeizuchtig of roddelend worden ervaren.

In de communicatie met Tijmen is het dus belangrijk om een balans te vinden tussen het daadkrachtige rood, het kansgerichte oranje en het creatieve geel, terwijl je de valkuilen van het behoudende paars, het autoritaire rood, het zweverige turkoois en het bemoeizuchtige groen vermijdt.

Wat voor soort leider is Tijmen?

Tijmen Koelewijn is een leider die zich kenmerkt door een combinatie van daadkrachtig rood, ondernemend oranje en creatief geel. De rode drijfveer zorgt ervoor dat Tijmen als kartrekker optreedt, snel beslissingen neemt en duidelijke instructies geeft aan het team. De oranje drijfveer maakt Tijmen een ondernemende leider die actief op zoek gaat naar mogelijkheden en het team uitdaagt om te groeien. De gele drijfveer voegt hier een laag van creativiteit en innovatie aan toe. Tijmen geeft anderen de ruimte en vrijheid, stimuleert innovatie en bevordert een cultuur van continue verbetering. Deze combinatie van drijfveren maakt Tijmen een effectieve leider die zowel resultaatgericht als innovatief is en in staat is om snel en daadkrachtig te handelen.

Hoe kun je Tijmen het beste feedback geven?

Bij het geven van feedback aan Tijmen is het belangrijk om rekening te houden met zijn sterke rode, oranje en gele drijfveren. Het daadkrachtige rood in Tijmen vraagt om directe, heldere feedback. Wees concreet en kom snel tot de kern. Het competitieve oranje in Tijmen waardeert feedback die gericht is op het behalen van resultaten. Maak duidelijk wat de voordelen zijn van de feedback en hoe deze bijdragen aan succes. Het creatieve geel in Tijmen heeft behoefte aan een grondige uitleg van de feedback. Leg goed uit waarom en hoe je tot de feedback bent gekomen. Vermijd details die niet relevant zijn voor het grotere geheel. Tijmen waardeert feedback die hem helpt om zijn doelen te bereiken en zijn creativiteit te stimuleren.

Heb je vragen of wil je weten wat de mogelijkheden zijn? Klik dan op één van de knoppen hieronder.

Share This