+31 (0)88 2521 000 | Email: info(at)select4jobs.nl

Weet jij jouw kennis en ervaring al te verzilveren?

Het valt op, dat als je aan sollicitanten vraagt “Wat wil je verdienen?”, zij daar vaak geen antwoord op hebben. Je hoort nog wel wat het huidige of laatste salaris was en daar bouwt men vaak op voort. Maar doet dat wel recht aan een goede beloning voor de werkzaamheden die verricht gaan worden, aan de reeds opgebouwde kennis en ervaring, aan de wensen van een sollicitant, aan …………. ? Tja, veel vragen en voor velen lastig te beantwoorden. In de praktijk zie je het veel voorkomen dat de werkgever juist weer probeert om het salaris te matigen en gebruikt daar verschillende argumenten voor, zoals lange inwerkperiode, huidige werknemers zitten niet op dat niveau, eerst zien of het er wel uitkomt, en zo zijn er nog meer. En nu? Sta je als kandidaat in een patstelling?

Eigenlijk kun je dit voorkomen. Denk, voordat je solliciteert, goed na over wat je wil verdienen, wat bij de functie past, wat recht doet aan jouw kennis en ervaring, etc. Er is veel informatie in open bronnen te vinden die je kunt gebruiken. Kijk bijvoorbeeld eens naar gelijksoortige vacatures en hoe verhoudt zich dat tot de functie waar jij op solliciteert. Kijk in je eigen vakgebied rond, vaak weet je wel wat kan en niet kan. Kijk bijvoorbeeld ook naar salariswijzers op het internet. Zo zijn er best veel mogelijkheden om je goed voor te bereiden. Maar dan ben je er nog niet. Jij hebt ervaring en kennis opgedaan en wat ga jij toevoegen? Heb je dan het gevoel dat daar recht aan wordt gedaan?

Stel, je bent de afgelopen jaren succesvol geweest; jouw kennis en ervaring is vergroot en misschien heb je ook nog opleiding en/of training gevolgd. Dan kan het heel goed zijn, dat je juist daardoor interessant bent voor die nieuwe werkgever. Dan is er ook niets mis mee om daar iets extra voor te vragen. Het is eigenlijk ook weer simpel, als je het niet vraagt, dan krijg je het niet. Het blijven onderhandelingen en diegene die zich goed heeft voorbereid, heeft argumenten en een goed verhaal om de vraag te verdedigen. Kortom, bereidt je goed voor en laat het niet zomaar een tussendoortje zijn. Bedenk dat veel werkgevers juist mensen zoeken die standpunten innemen en daar duidelijk voor staan. Eigenlijk geef je onbewust een signaal af dat je niet goed bent voorbereid en dat doet de sollicitatie geen goed. De praktijk laat ook zien dat de meeste mensen een grotere stap In hun salaris maken als men overstapt naar een andere baan/werkgever. Andere andere kant roept dat de vraag op, waarom werkgevers een goed presterende medewerker laten gaan. Doorgaans is het verschil overbrugbaar. Maar dat is voor een ander moment.

De markt trekt aan en de vraag naar goed presterende medewerkers ook. Dus liggen er ook voor jouw kansen, maar ga jij dit ook verzilveren? Wat ga jij doen of blijf je wachten tot het bekende schip met het bekende goud letterlijk voorbij vaart?

Door Select4jobs.nl

Pin It on Pinterest

Share This