+31 (0)88 2521 000 | Email: info(at)select4jobs.nl

Een vraag die menig professional in de arbeidsbemiddeling of recruiting wel eens door het hoofd maalt. Je werkt keihard om resultaten te behalen, je bent succesvol, je hebt een druk leven en de tijd vliegt voorbij. Het is zeer waarschijnlijk dat ook jij er over na hebt gedacht: “Hoe zou het zijn als ik dit als zelfstandig ondernemer zou gaan doen?”. Herken je dit?

Meestal blijft het bij een gedachte en ga je weer door als vanouds, maar herken je het, dat die gedachte na verloop van tijd toch weer terug komt? Hoe  zou dat komen? Waarschijnlijk ben je toch niet tevreden met hoe het nu gaat en dat kan verschillende oorzaken hebben. Misschien heb je het gevoel in een draaimolen te zitten, mis je de waardering, mis je de vrijheid om zelf te bepalen, is de balans in werk en privé zoek, wil je meer verdienen…….. er kunnen heel veel redenen zijn. Kortom, er is een zekere onrust. Misschien denk je zelfs wel: “Als die en die kans voorbij komt, dan…..”. Nu kun je gaan zitten wachten tot die éne kans voorbij komt en dat kan soms (heel) lang duren of die kans komt helemaal niet voorbij. Maar als jij je herkent in wat ik hierboven beschrijf, wordt het dan niet eens tijd om in actie te komen? Je kunt blijven afwachten, maar je kunt ook zelf het initiatief nemen.

Ik maak het concreet voor je. Je bent eigenlijk op zoek naar een situatie waarin je zelf bepaalt wat je doet, hoe jij jouw tijd besteed en hoe jouw verdiensten er uit komen te zien (waar je tevreden mee bent). Zelfstandig ondernemer worden biedt je die mogelijkheid als geen ander. Doe je niets, dan gebeurt er niets en verdien je ook niets. Je kunt je laten leiden door angsten, onzekerheden of een negatieve kijk op zaken, dan is mijn advies om vooral te blijven zitten waar je zit en niet in beweging te komen. Dan verandert er niets, komen er geen onverwachte zaken op je pad en weet je wat je hebt.Maar als dat niet is wat je wilt, dan is mijn advies om de mouwen op te stropen en jouw toekomst niet alleen van anderen te laten afhangen. Ga op onderzoek uit, denk na over wat bij je past en wat je wilt bereiken. Maak een lijst met je wensen, maak de voor- en nadelen inzichtelijk en wat de risico’s voor jou zijn. Denk na over hoe je de risico’s of nadelen zo klein mogelijk kunt maken. Praat er over met iemand die dicht bij je staat en jou goed kent. Als je een levenspartner hebt, dan zeker met hem of haar. Want ik ben er van overtuigd dat die zeker achter je moet staan. Als je dan nog steeds het gevoel hebt om in de personeelsbemiddeling aan de slag te willen gaan als zelfstandig ondernemer, dan dient de vraag zich aan of je het helemaal alleen wilt doen of vindt je het misschien wel erg fijn als je dat met anderen kunt doen, zonder je zelfstandigheid te verliezen. Als dat laatste jou aanspreekt, dan wil ik je graag attenderen op de mogelijkheden die wij met Select4Jobs bieden.

Select4Jobs biedt jou de unieke mogelijkheid om zelfstandig personeelsbemiddelaar te worden en deel uit te maken van een groter geheel. Je wordt dan partner bij Select4Jobs. Als zelfstandig partner kun je vele personeelsdiensten aanbieden, zoals uitzenden, detacheren, payrollen, werving& selectie en bemiddeling van zzp-ers. Je start dan als partner onder de vlag van Select4Jobs. Het voordeel is dat wij alles al hebben ingericht, van software t/m de backoffice, van website t/m visitekaartje. Je krijgt er collega’s bij, die ook zelfstandig partner zijn. Omdat we heel veel al voor je geregeld hebben, kun je snel starten en betaal je ons geen opstartkosten of vaste fees / afdrachten. Dat is allemaal verwerkt in de kostprijs. Jij bepaalt zelf jouw marges en prijzen en wij hebben de omzet (inclusief de marges) verzekerd, zodat je bijna geen risico loopt. Jouw marges = jouw winst en die wordt snel uitbetaald. Eigenlijk is onze formule “Plug & Play”. En dat is nog niet alles, want samen zijn we sterker als één. We helpen je bij het opzetten van jouw business, begeleiden en coachen je en waar mogelijk werk je samen met collega partners. Wij geloven dat samenwerken en delen = vermenigvuldigen. De praktijk heeft dit al bewezen.

Als je gaat starten, dien je wel minimaal de eerste 6 maanden in je eigen levensonderhoud te kunnen voorzien. Afhankelijk van jouw inzet en succes kan dat korter zijn, maar als je start heb je niet direct inkomsten. Je gaat pas verdienen als je kandidaten succesvol bemiddelt en daarvoor ga je zelf een klantenbestand opbouwen, opdrachten binnen halen en kandidaten zoeken. Zodra je een match hebt gerealiseerd, staan er ook inkomsten tegenover. In de begintijd financier je jouw inkomsten zelf vanuit bijvoorbeeld spaargeld, maar je kunt ook uitstekend starten vanuit de situatie dat je een WW-uitkering ontvangt of je hebt een partner die voor de inkomsten zorg draagt vanuit een baan. Duurt het dan 6 maanden voordat je zelf in jouw inkomsten kunt voorzien? Dat is moeilijk te voorspellen. Het valt of staat met jouw succes en vooral jouw inzet.

En wat kun je als zelfstandig partner van Select4Jobs verdienen? Hieronder volgt een voorbeeld.
Stel dat je een marge rekent van € 4,00 per uur (dat kan ook meer of minder zijn) en 4 uitzendkrachten aan het werk hebt. Stel dar een uitzendkracht gemiddeld 34 uur per week werkt, dan is de rekensom: 4 x 34 x € 4,00 = € 544,00 bruto marge per week. Als je 10 uitzendkrachten per week aan de slag hebt, wordt het 10 x 34 x € 4,00 = € 1.360,00 bruto per week. Zo kun je er elke berekening op los laten. Des te meer uitzendkrachten of gedetacheerden via jou aan de slag zijn, des te beter wordt jouw ondernemersinkomen. Als je vervolgens ook nog een kandidaat via werving & selectie aan een baan helpt, bepaal je een percentage van het bruto jaarsalaris van die kandidaat als jouw verdiensten. Stel je hanteert een fee percentage van 15% over het bruto jaarsalaris (incl. vakantiegeld) en de kandidaat heeft een bruto maandloon van € 2.500,00, dan kan de fee al zo’n € 4.860,00 bedragen. Is het mogelijk om een goed tot zeer goed ondernemersinkomen te verdienen? Het antwoord is JA, maar het hangt er dus wel helemaal vanaf wat jij er voor doet en hoeveel tijd je er aan besteed. De genoemde voorbeelden zijn puur ter indicatie en je kunt er geen rechten aan ontlenen.

Nu je mijn verhaal hebt gelezen, is de kans groot dat jij er meer over wilt weten en jouw kansen onderzoeken. Dan adviseer ik je om geheel vrijblijvend contact met mij op te nemen. Dan spreek ik graag verder met jou over de mogelijkheden. Je kunt mij telefonisch bereiken op nummer 088-252100 of per email naar info(at)select4jobs.nl. Als je per mail reageert, stuur dan gelijk jouw CV mee of een link naar jouw LinkedIn profiel en wat jouw motivatie is.

Stroop jij de mouwen op en ga je richten geven aan jouw eigen toekomst?

Ik bedank je er voor dat je de moeite hebt genomen om dit te lezen. Wat je ook gaat doen of wat jouw keuzes ook mogen zijn, ik wens je veel succes en dat ook jij jouw “dromen” mag gaan realiseren. Wie weet ontmoet ik je binnenkort.

Met vriendelijke groet,

Tijmen Koelewijn
Eigenaar van Select4Jobs

 

Bezoek ook onze webpagina https://select4jobs.nl/netwerkformule/